TOYS – Mixed use | 47.000m² | Offenbach, Germany | WIP

Primul nostru proiect în Germania, în colaborare cu Tchoban Voss Architekten și Wentz Planungsgesellschaft, – prima fază în curs de finalizare în 2022.

Proiectul acestui ansamblu din centrul orasului Offenbach am Main propune păstrarea parțială a unei parcări supraetajate brutaliste, construite în anii 1970, si reconfigurarea si refatadizarea acesteia, urmata de construirea a două cladiri noi cu funcțiune mixta – o cladire P+6 etaje și un turn P+18 etaje cu o gamă largă de locuințe și dotări complementare – comercial, birouri, parcare biciclete, spatii de cazare pe termen lung.
Construcția existentă este o parcare, cu funcțiuni comerciale la parter si mezanin si o gradinita la etajul 8. De-a lungul anilor, aceasta a găzduit mai multe magazine bine cunoscute, cum ar fi Massa și Toys’R’Us. Prin noua intervenție sunt adăugate noi funcțiuni mai adaptate pentru zona centrala a orasului si facilitează concepte precum „last mile delivery”, cu parcări dedicate pentru livrări, biciclete electrice și bike-sharing, amplasamentul asigurând în același timp parcări publice și private. Utilizarile și nevoile moderne de mobilitate ale locuitorilor au fost identificate printr-o serie de dezbateri publice. De asemenea, printr-un parteneriat cu comunitatea academică artistică din Offenbach, planurile de reamenajare au inclus spații pentru atelierele artiștilor în partea de nord a parcării existente. In plus, fațada nordică a parcării va deveni o galerie de artă în aer liber, unde studenții de la academia de artă își vor putea expune lucrările și vor anima strada existentă.

Obținerea unui aspect final unitar al ansamblului, dar si adus la scara utilizatorului și a orașului s-a facut prin mijloace morfologice: masivitatea ansamblului este fragmentată în cinci zone tratate diferit, fiecare cu propria culoare și stereotomie de clincher si utilizand ancadramente de ferestre diferite. In acelasi timp, vegetația este utilizata ca element activ de fatada, atat in cazul parcarii, cat si in cazul celorlate doua cladiri – unde prin retragerea ferestrelor din planul fatadei se creaza “gradini de iarna”. Porticul de pe fatada principala a parcarii este preluat si in interventia noua si devine modalitatea prin care este mediata legatura dintre parterul cladirilor si spatial public.

Noul masterplan a fost realizat în relație cu configurația urbană din jur, și are ca scop deschiderea pentru pietoni a traseului dintre doua piețe centrale ale orașului și zona de agrement aflata de-a lungul râului Main.

În prezent, proiectul se află în diferite stadii de dezvoltare pentru fiecare clădire. Reamenajarea parcarii se află în faza de executie, a fost obtinuta autorizatia de constructie pentru cladirea P+6, iar turnul se afla inca in procedura PUZ.

HAI SĂ DISCUTĂM
DESPRE PROIECTUL TĂU!

Cookie-urile ne ajută să vă oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmați că sunteți de acord cu folosirea lor de către bauprojekt.ro     Detalii