NEWSROOM

Amenajarea Interioară a Birourilor eMag din Depozitul 2 este Finalizată

C86A9757-min

Amenajarea interioară a birourilor eMAG DC2 a avut la bază 2 piloni: filozofia companiei (“Construiește pentru oameni”) și modelul de business al acesteia (e-commerce-ul, care îmbină zona de logistică/industrie, cu lumea digitală).

TOYS – Mixed use | 47.000m² | Offenbach, Germany | WIP

good img

Primul nostru proiect în Germania, în colaborare cu Tchoban Voss Architekten și Wentz Planungsgesellschaft, – prima fază în curs de finalizare în 2022.

Proiectul acestui ansamblu din centrul orasului Offenbach am Main propune păstrarea parțială a unei parcări supraetajate brutaliste, construite în anii 1970, si reconfigurarea si refatadizarea acesteia, urmata de construirea a două cladiri noi cu funcțiune mixta – o cladire P+6 etaje și un turn P+18 etaje cu o gamă largă de locuințe și dotări complementare – comercial, birouri, parcare biciclete, spatii de cazare pe termen lung.
Construcția existentă este o parcare, cu funcțiuni comerciale la parter si mezanin si o gradinita la etajul 8. De-a lungul anilor, aceasta a găzduit mai multe magazine bine cunoscute, cum ar fi Massa și Toys’R’Us. Prin noua intervenție sunt adăugate noi funcțiuni mai adaptate pentru zona centrala a orasului si facilitează concepte precum „last mile delivery”, cu parcări dedicate pentru livrări, biciclete electrice și bike-sharing, amplasamentul asigurând în același timp parcări publice și private. Utilizarile și nevoile moderne de mobilitate ale locuitorilor au fost identificate printr-o serie de dezbateri publice. De asemenea, printr-un parteneriat cu comunitatea academică artistică din Offenbach, planurile de reamenajare au inclus spații pentru atelierele artiștilor în partea de nord a parcării existente. In plus, fațada nordică a parcării va deveni o galerie de artă în aer liber, unde studenții de la academia de artă își vor putea expune lucrările și vor anima strada existentă.

Obținerea unui aspect final unitar al ansamblului, dar si adus la scara utilizatorului și a orașului s-a facut prin mijloace morfologice: masivitatea ansamblului este fragmentată în cinci zone tratate diferit, fiecare cu propria culoare și stereotomie de clincher si utilizand ancadramente de ferestre diferite. In acelasi timp, vegetația este utilizata ca element activ de fatada, atat in cazul parcarii, cat si in cazul celorlate doua cladiri – unde prin retragerea ferestrelor din planul fatadei se creaza “gradini de iarna”. Porticul de pe fatada principala a parcarii este preluat si in interventia noua si devine modalitatea prin care este mediata legatura dintre parterul cladirilor si spatial public.

Noul masterplan a fost realizat în relație cu configurația urbană din jur, și are ca scop deschiderea pentru pietoni a traseului dintre doua piețe centrale ale orașului și zona de agrement aflata de-a lungul râului Main.

În prezent, proiectul se află în diferite stadii de dezvoltare pentru fiecare clădire. Reamenajarea parcarii se află în faza de executie, a fost obtinuta autorizatia de constructie pentru cladirea P+6, iar turnul se afla inca in procedura PUZ.

Ansamblul logistic eMAG Ungaria

Ansamblul logistic eMAG Ungaria

eMAG Ungaria și Extreme Digital, cei doi lideri ai comerțului online din Ungaria, își unesc forțele, dând astfel naștere uneia dintre cele mai importante companii de e-commerce din Europa Centrală și de Est. În acest context, proiectăm în prezent un al doilea centru logistic eMAG, localizat de această dată în afara țării, în Ungaria, similar cu cel din România.
Masterplanul noului ansamblu logistic prevede construirea unei clădiri de depozitare de aproximativ 110.000 m în prima faza, cu posibilitatea dublării acestei suprafețe în faza 2 a proiectului. Această primă unitate va găzdui toate activitățile din sectorul logistic, inclusiv operațiuni de curierat.
Ca și in cazul precursorului românesc, provocarea a constat printre altele în integrarea evidențierii brandului eMAG în construcție și consolidarea acestuia pe piața internațională.

Conferința SHARE despre arhitectură industrială

conferitna share

Suntem foarte onorați că am participat la evenimentul SHARE Talks despre arhitectura industrială, unde am fost reprezentați de colegul și arhitectul principal al Bauprojekt, Alexandru Solomonesc.
Au fost aduse în atenție problemele industriei construcțiilor, cum ar fi tendințele de design, eficiența în construcții sau modul în care folosim spațiul disponibil pentru a construi astăzi.
„Lucrăm în principal în zona de design industrial, aproximativ 90%, celelalte 10% fiind în zona de proiectare civilă. În timp ce acest 10% ne stimulează mai mult imaginația, încercăm să aducem la masă cât mai mult posibil din ambițiile noastre de design și în domeniul industrial.” Alexandru Solomonesc, intervenția SHARE Talks.

Extinderea unității de producție de frigidere Haier din Ploiești West Park este aproape de finalizare

Extinderea unității de producție de frigidere Haier din Ploiesti West Park este aproape de finalizare

Prima fabrică Haier din Europa Centrală și de Est însumează acum o suprafață totală de 60.000 mp, având atât spații complexe de producție – de la materii prime la obiect finit, cât și spații de depozitare.
Acest proiect cheie reprezintă un pilon strategic în calea de consolidare a conducerii companiei pe segmentul de refrigerare la nivel mondial și în execuția viziunii Haier Europe de a deveni prima alegere a consumatorilor pentru casa inteligentă.

Fabrica va avea aproximativ 800 de angajați la capacitate maximă, pentru o producție estimată de 600.000 de unități după anul 2022. Designul fabricii, care se bazează pe o abordare modulară, va permite o extindere până la 1 milion de unități la capacitate maximă.

Nou depozit pentru operațiuni “easybox” în ansamblul logistic Sameday din Chitila

Nou depozit pentru operațiuni “easybox” în ansamblul logistic Sameday din Chitila

O a doua unitate de depozitare și curierat Sameday se află acum în curs de execuție. Aceasta este situată în vecinătatea hub-ului central, cele doua unități având același acces rutier din DNCB. Noua unitate are o destinație clara, susținând tendința de expansiune a comerțului online – gestionarea operațiunilor easybox.
Clădirea cu suprafața de aproximativ 3.200 mp este una compactă, fiind constrânsă de dimensiunile destul de reduse ale terenului pe care este amplasată și înglobează, pe lângă funcțiunea principală de depozitare, și o zonă administrativă și socială. În scopul eficientizării fluxurilor și a reducerii timpilor de tranzit al coletelor, construcția dispune de 20 de porți de încărcare.

Clădire de producție în curs de execuție în Ploiești West Park

Clădire de producție în curs de execuție în Ploiești West Park

Unitatea de producție de conducte și țevi proiectată de Bauprojekt pentru compania NOV Inc. se află în curs de execuție în Ploiești West Park.

NOV Inc. este una dintre cele mai mari corporații multinaționale din industria energetică globală de foraj și producție de petrol și gaze, servicii de câmpuri petroliere și servicii de integrare a lanțului de aprovizionare pentru industria de petrol și gaze din amonte. Compania desfășoară operațiuni în peste 600 de locații, pe șase continente și oferă expertiză tehnică, echipamente avansate și suport operațional.

Clădirea are o suprafață totală de aproximativ 1.000mp si va avea pe latura sudică și o zonă socială și administrativă dezvoltată cu regimul de înălțime parter, care sa deservească zona de producție.

Masterplanul ansamblului logistic eMAG din Giurgiu a fost finalizat

Masterplanul ansamblului logistic eMAG din Giurgiu a fost finalizat

Cel de-al doilea depozit eMAG din cadrul ansamblului logistic din județul Giurgiu a fost finalizat în luna octombrie, reprezentând faza a doua a masterplanului dezvoltat de Bauprojekt in 2018. Centrul logistic ocupă aproximativ 130.000 mp și în el au fost investite peste 90 de milioane de euro.
Ansamblul constituie exponentul unei afaceri românești de succes, situând-se ca interfață între zona din online și realitatea imediată a operațiunilor. Centrul logistic emag a devenit un reper al comerțului digital în România și este perceput secvențial de pe una dintre cele mai circulate artere rutiere din țară.
Încă de la început, amploarea acestei intervenții, dorința de a evidenția brandul eMAG integrat în construcție și nevoia de planificare pentru cele doua faze au constituit provocările principale cu care ne-am confruntat.
Ținând cont de termenul de finalizare fix – Black Friday – în mai puțin de 3 ani, au fost proiectați si construiți aproximativ 260.000 mp, execuția fiecărei faze încadrând-se în aproximativ 11 luni.
Clădirea finalizată de curând înglobează toate tehnologiile specifice operațiunilor logistice de picking și va fi alimentată cu energie verde prin intermediul a 40.000 mp de panouri solare. La inițiativa Emag, aceasta a obținut deja certificarea BREEAM.

Hai să discutăm
despre proiectul tău!

Cookie-urile ne ajută să vă oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmați că sunteți de acord cu folosirea lor de către bauprojekt.ro     Detalii